Peneux hint gymzaal bij opening recreatieruimte

Peneux hint gymzaal bij opening recreatieruimte

De Willem van Lier muloschool te Domburg heeft een recreatieruimte. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) was vandaag te gast bij de feestelijke ingebruikname. Hij gaf toe dat dergelijke projecten meestal op scholen in Paramaribo worden uitgevoerd. Hij vroeg de schooldirecteur een project te schrijven voor het bouwen van een goede gymzaal.

De ruimte is geschonken door Argos N.V., een dochteronderneming van Kersten Holding. Het bedrijf heeft er volgens Peneux goed aan gedaan om een schenking buiten de hoofdstad te doen. “Jullie zijn de toekomst en hebben een taak te vervullen. Onze ouders waren minder geschoold en lieten ons niet verder studeren. Nu is het anders. Jij hebt de gelegenheid om verder te studeren en daar moet jij gebruik van maken,” gaf Peneux de leerlingen mee bij de ingebruikname.

De minister adviseerde de examenkandidaten het beste te maken van hun laatste leerjaar op het VOJ-niveau. “De leerkrachten zijn er om jou te begeleiden. Als je respect geeft, zal je respect terug ontvangen. We zijn allemaal Surinamers. Ik ben een nationalistische minister en werk aan de nationalistische ontwikkeling van het land. We werken om Suriname vooruit te brengen, al zijn de omstandigheden waaronder de leerkrachten werken niet altijd gunstig,” zei Peneux.

De Willem van Lier muloschool telt ongeveer 269 leerlingen en 18 leerkrachten, meldt de voorlichting van MinowC.

LinkedIn
Share
WhatsApp
×